NL | FR Brussels Chess Club NL | FRWelkom op de website van de Brussels Chess Club


Nieuws
 • De BCC knoopt aan met een traditie. Op zaterdag 22 juni om 19u wordt u en uw gezin uitgenodigd op de jaarlijkse barbecue van de club in het Elzenhof. Dit is gratis voor de leden en de leden van The Belgian en hun gezin, anderen betalen 10€. Dit wordt voorafgegaan door de jaarlijkse Algemene Vergadering die om 16u begint (meer weten).

 • Op vrijdag 17 mei gaf GM Michael Marin (2531), schrijver van menig openingsboek, met name over het Engels, een simultaanvoorstelling te Brussel op 25 borden georganiseerd door Europchess. (meer wetenverhullen)

  Dit gebeurde in het teken van het Roemeense voorzitterschap van de Europese Unie.

  Aan de simultaanvoorstelling ging een interessante maar moeilijke lezing vooraf over varianten in sommige partijen van Rubenstein.

  De grootmeester was vergezeld van zijn vrouw, een kunstschilderes, die tegelijkertijd ook een staaltje van haar kunnen ten beste gaf (zie foto).

  De Brussels Chess Club werd vertegenwoordigd door haar voorzitter Piet Van de Craen en erevoorzitter, Philippe Jassem die moedig de strijd aanging (zie verder).

  Proficiat Europchess en met name de organisator, Frank Hofmeister.

  PS. Kijk naar de volgende spectaculaire partij, althans volgens Frank, met dameoffer!

  Marin,Mihail (2531) - Jassem,Philippe (1651) [A03]
  Simultaanpartij, 17.05.2019
 • Het eerste dateert van maart 2016. Dat van 6 mei was het 133ste! Bekijk het in de rubriek "Het wekelijkse schaakprobleem".

 • Op zondag 5 mei nam de Brussels Chess Club deel aan 'Stadskriebels' een sportdag georganiseerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). (meer wetenverhullen)

  Onze jeugdtrainer, François Haulotte, had enkele van onze veelbelovende jonge spelers uitgenodigd om te laten zien wat schaken is. Ondanks kwakkelweer kunnen we toch van een succes spreken.


 • De info bladen in het gedeelte 'Scheidsrechter' werden geactualiseerd en aangepast. (Meer zien)

 • Brussels Chess Club organiseert haar traditionele OPEN FIDE LENTETOERNOOI. (meer info: hier)

 • Brussels Chess Club organiseert haar traditionele GESLOTEN FIDE LENTETOERNOOI. (meer info: hier)

 • 24/06/19 : "De Odyssee van het schaakspel, 1500 jaar geschiedenis van de koning van de spellen" door Jean-Louis Cazaux. (meer wetenverhullen)

  Onthoud alvast deze datum maandag 24 juni 2019 om 20 uur!

  Alvorens met vakantie te gaan, organiseert de Brussels Chess Club voor de eerste keer een rijk geïllustreerde lezing over de geschiedenis van het nobele spel dat ons zo nauw aan het hart ligt!

  "De Odyssee van het schaakspel, 1500 jaar geschiedenis van de koning van de spellen" door Jean-Louis Cazaux.

  Meer weten in 'Volgend evenement'.