NL | FR Brussels Chess Club NL | FRWelkom op de website van de Brussels Chess Club


Nieuws
 • Hierbij alle informatie over de Brussels Open FIDE Blitz EDDY MATTHEYS 2019 (op maandag 16 december): 1000 € aan PRIJZEN, een eindejaarsfeest met taarten van Françoise en taartjes van Garcia à volonté! (meer weten).

 • Op de Buitengewone Algemene Vergadering van maandag 4 november 2019 om 18u en na discussie en stemming van de aanwezigen (of vertegenwoordigd), heeft de Brussels Chess Club het volgende besloten:

  1. Met 24 stemmen de afschaffing van de Liga Brussel Hoofdstad unaniem te verwerpen (wijziging 7b van de statuten van FRBE-KBSB-KSB);

  2. Met gewone meerderheid (10 stemmen tegen, 8 voor en 6 onthoudingen) de erkenning door de FRBE-KBSB-KSB van de Fédération Echiquéenne de Bruxelles-Capitale - asbl /Brussel Hoofdstad Schaakfederatie - vzw (FEBC/BHSF) als linguïstische bond te verwerpen (wijziging 7a van de statuten van de FRBE-KBSB-KSB).

  Deze beslissingen zullen als dusdanig verdedigd worden door onze vertegenwoordigers op de Gewone en Buitengewone vergaderingen van de FRBE-KBSB-KSB respectievelijk op 9 november en 14 december 2019.

  Voor de Brussels Chess Club,
  Piet Van de Craen, Voorzitter


 • De Hard Roch,

  Eeen nieuwe discipline werd door de BCC ontworpen: na de beroemde chessboxing uit het stripverhaal van Enki Bilal in het album 'Froid Equateur in 1992, stellen we chessrocking voor dat we Hard Roch' doopten.

  De regels zijn eenvoudig: een blitz, gevolgd een gitaarriff (begeleid door bas en drums) enzoverder... het programma AC/DC kent Great White of Black Sabbath aan de spelers toe.

  Vanaf maandag: te koop een leren jekker met het logo van de club in de vorm van een doodshoofd.


 • Hier een uitgebreid verslag, de resultaten en foto's van de simultaanvoorstelling van Peter Leko van zaterdag 28 september 2019 (meer zien).

 • Hier enkele partijen becommentarieerd door de spelers zelf van de simultaanvoorstelling van Peter Leko van zaterdag 28 september 2019 (meer zien).

 • Het tweede elektronische nummer van Pion F verzorgd door Etienne Cormil is al even spectaculair als het eerste.

  De rubriek 'Un arbitre vous répond' (p. 203) - van je weet wel wie - behoudt zijn planetair belang.

  Het tijdschrift is te vinden onder de rubriek 'Administartion - Pion F' van de site FEFB: https://www.fefb.be/images/Pionf/PIONF183.pdf

  En ook toegankelijk via Google Drive [PionF 183].

  Verplichte lectuur en maandag mogelijkexamen.


 • De schoonheidsprijs 2018-2019 werd gewonnen door Philippe Lombart en Christian Thierens ! (meer weten)

 • Proficiat Stéphane Tannemaat (Clubkampioen) en Davy Grobli-Casimir (kampioen < 1750) van de Brussels Chess Club (meer weten)

 • Hierbij alle informatie over ons Open Maandagtoernooi van het nieuwe seizoen dat, zoals al onze toernooien, FIDE gehomologeerd is. (meer weten)