NL | FR Brussels Chess Club NL | FR

Een serieuze en gezellige schaakclub !


Met ongeveer een tachtigtal leden is, de Brussels Chess Club staat open voor schaakliefhebbers van alle slag, alle horizonten, alle leeftijden en van beginners tot experten.Alle maandagen (en donderdagen in augustus) van 18u (de partijen beginnen om 19u) ontvangt de club je in haar nieuwe lokaal « Het Huys », Egide Van Ophemstraat 46 te 1180 Ukkel. In juli zijn we gesloten..

Het hele jaar door is het mogelijk om hetzij mee te doen aan talrijke KBSB en FIDE gehomologeerde partijen van 1u30+30s/zet per speler of rapidpartijen (van 15min+10s/zet per speler in augustus – drie per avond) in onze grote zaal. Maar het is ook mogelijk gewoon wat ontspannen partijen te spelen in de analysezaal of nog je gewoon laten meedrijven met de gebeurtenissen op de andere borden.

De partijen van de eerste zes borden worden elektronisch geprojecteerd en zijn bijgevolg ook op het internet te volgen.

Een officiële scheidsrechter leidt alles in goede banen.
Een goed uitgeruste bar staat ter beschikking.
Elke drie maanden wordt een borrel aangeboden gecombineerd met een blitztoernooi (vrij, FIDE, thematisch of fantasie). Tijdens onze toernooien is er regelmatig gelegenheid om schaakboeken aan te schaffen, zowel nieuwe als tweedehands, tegen sterk gereduceerde prijzen.

Voor lange maandagpartijen betaal je 3 € (er zijn formules met voordelen beschikbaar); het jaarlijkse inschrijvingsgeld bedraagt 70 € (40 € voor de min 20-jarigen; 20 tot 10 euro reductie voor personen met een handicap). Dit geldt niet als je gewoon op bezoek komt en uiteraard ook niet voor wie bij een andere binnen- of buitenlandse club is aangesloten.

De club stelt talrijke ploegen op tijdens de Nationale Interclubwedstrijden die over elf zondagen per seizoen zijn verspreid.

Geregeld organiseren we thema-avonden, zoals het becommentariëren van de FIDE schaakreglementen of de studie van een theoretisch aspect van het schaakspel.

Onze club organiseert van oktober tot mei schaakles voor jongeren(van 6 tot 16 jaar) op woensdagen van 14u tot 15u voor beginners, ook op woensdagen van 15u tot 17u voor gevorderden en op zaterdagen van 10u tot 12u voor iedereen. Ervaren leraren staan ter beschikking die de erkende Nederlandse schaakmethodes volgen en die bijzondere aandacht hebben voor de individuele ontwikkeling van hun pupillen.

Deze lessen gaan door in de Salle des Sports, Sint-Jobplein 20 te 1180 Ukkel. Inschrijvingen ter plaatse op de laatste woensdag en zaterdag van september (ongeveer 70 € per jaar).

Ook schaaklessen voor volwassenen kunnen door onze club worden ingericht.

Onze jaarlijkse Algemene Vergadering gaat door in juni en wordt steevast gevolgd door een reuze barbecue!

De website wordt nauwkeurig bijgehouden met resultaten en klassementen en doet tevens dienst als verspreider van berichten en boodschappen.

Voor alle verdere inlichtingen, aarzel niet contact met ons op te nemen:

Piet Van de Craen, Voorzitter, au 0475-320709
Sergio Zamparo, Toernooidirecteur, au 0496-214673
Pierre Kolp, Jeugdverantwoordelijke, au 0476-393795

De speelzaal, de bar en de analysezaal