NL | FR Brussels Chess Club NL | FR

 • De BCC knoopt aan met een traditie. Op zaterdag 22 juni om 19u wordt u en uw gezin uitgenodigd op de jaarlijkse barbecue van de club in het Elzenhof. Dit is gratis voor de leden en de leden van The Belgian en hun gezin, anderen betalen 10€. Dit wordt voorafgegaan door de jaarlijkse Algemene Vergadering die om 16u begint (meer weten).

 • De info bladen in het gedeelte 'Scheidsrechter' werden geactualiseerd en aangepast. (Meer zien)

 • 24/06/19 : "De Odyssee van het schaakspel, 1500 jaar geschiedenis van de koning van de spellen" door Jean-Louis Cazaux. (meer wetenverhullen)

  Onthoud alvast deze datum maandag 24 juni 2019 om 20 uur!

  Alvorens met vakantie te gaan, organiseert de Brussels Chess Club voor de eerste keer een rijk geïllustreerde lezing over de geschiedenis van het nobele spel dat ons zo nauw aan het hart ligt!

  "De Odyssee van het schaakspel, 1500 jaar geschiedenis van de koning van de spellen" door Jean-Louis Cazaux.

  Meer weten in 'Volgend evenement'.


 • Brussels Chess Club organiseert haar traditionele OPEN FIDE LENTETOERNOOI. (meer info: hier)

 • Brussels Chess Club organiseert haar traditionele GESLOTEN FIDE LENTETOERNOOI. (meer info: hier)

 • De elektronische schaakborden hebben alle een sponsor gevonden! (meer wetenverhullen)

  DE CLUB BEDANKT VAN HARTE DE GULLE SCHENKERS!

  De dame en heren
  Alain Defays,
  Michel Dumoulin,
  Oleg Iolis,
  Philippe Jassem,
  Willy Kemele,
  Pierre Kolp en zijn echtgenote
  en Pierre Lemmens

  Elk gesponsord bord draagt nu een inscriptie op naam.  Voor de Brussels Chess Club,
  Piet Van de Craen


 • 14/03/19 : Expositie Cost (meer wetenverhullen)

  Hij is aan zet.

  Je kent hem als schaker en je kan hem nu als cartoonist bewonderen.

  Je weet wie Constantin Sunnerberg is, je gaat Cost leren kennen..

  Bewonderd door collega’s…

  Je wordt uitgenodigd op de vernissage van zijn expositie op donderdag 14 maart om 19u. In geval je er helaas niet bij kan zijn, de tentoonstelling loopt van maandag tot vrijdag en dit tot 31 maart van 9u tot 18u.

  In de Seed Factory / Het Huis van het Beeld / La Maison de l’Image, Vrijwilligerslaan 19 te 1160 Oudergem.

  Geen stukoffers noodzakelijk bijgaande poster maakt alles duidelijk…


 • De Brussels Chess Club ging in op een verzoek van de Sint-Paulus Basisschool te Ukkel om een simultaanvoorstelling op 14 borden te organiseren. (meer wetenverhullen)

  Op vrijdag 25 januari 2019 ging de Brussels Chess Club in op een verzoek van de Sint-Paulus Basisschool te Ukkel om een simultaanvoorstelling op 14 borden te organiseren. François Haulotte kweet zich van de taak. De enthousiaste kinderen begeesterd door hun gepassioneerde schaakleraar Ludovic Dusollier, maten hun krachten met François en één leerlinge - mits enige hulp:-) - wist remise uit de brand te slepen!

  De partijen konden live worden gevolgd via YouTube: hier .

  Proficiat aan de school, de schaakleraar en de moedige leerlingen! Voor herhaling vatbaar, daar was iedereen het over eens!  Scholen die een schaakevenement willen organiseren, kunnen altijd contact opnemen met Piet van de Craen, voorzitter van de Brussels Chess Club via pvdcraen@vub.ac.be of via het nummer 0475320709.


 • "Te koop! Een van onze leden verkoopt de complete uitgaven van twee tijdschriften: Europe-Echecs en het Yearbook van New in Chess (meer weten)".

 • Gedurende twee weken- en terwijl over een difinitieve opslagruimte wordt beslist - kan je de geregistreerde partijen van de eerste zes borden hier bekijken.

 • In de laatste aflevering van het uitstekende magazine van de CREB heeft Etienne Cornil - die deze publikatie in zijn eentje samenstelt - een korte maar lovende nota geschreven over de tweede editie van ons Eddy Mattheys Blitz Toernooi (dat hij verkeerdelijk Memorial noemt). Je kan dit hier downloaden : (meer weten)

 • HET OPEN MAANDAGSE FIDE WINTERTOERNOOI 2019, alle maandagen van 7 januari tot 16 maart 2019 om 19 uur stipt (meer weten)